تعمیر و نگهداری خودرو راهنمای نگهداری از گیربکس اتوماتیک و نکاتی که باید بدانید
بدون شک اختراع گیربکس اتوماتیک یکی از بزرگترین دستاوردها در صنعت خودرو به حساب میآید. رانندگی با این خودروها بسیار راحت بوده و نیازی به پای چپ برای کلاچ گرفتن ندارد، چراکه این عمل به صورت خودکار برای تعویض دنده انجام میشود. اگرچه که رانندگی با خودرو دنده اتوماتیک بسیار راحت و ایمن است ولی نیاز به نگهداری و توجه ویژهای در مقایسه با گیربکسهای دستی دارد، زیرا در صورت خراب شدن باید هزینه بیشتری برای تعمیر آن پرداخت کنید. برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی گیربکسهای اتوماتیک، کارهایی وجود دارد که حین رانندگی هرگز نباید انجام دهید تا متحمل هزینههای سنگین برای تعمیر خودرو نشوید. برای آشنایی با موارد مربوط به نگهداری از گیربکس اتوماتیک با ما همراه باشید.
آشنایی با حروف روی گیربکس اتوماتیکما در ادامه معنی تک تک آنها را به شما خواهیم گفت.
علامت P یا Park
به این علامت حالت پارک گفته میشود. در هنگام پارک کردن بهتر است خودرو را در حالت پارک قرار دهید، چرا که در این حالت چرخهای خودرو قفل شده و حرکت نمیکند. برخی از خودروهای گیربکس اتوماتیک فقط در حالت پارک روشن میشود.
علامت D یا Drive
این علامت، حالت رانندگی است. با قرار دادن دنده در این حالت خودرو قادر به حرکت خواهد بود. کافیست پای خودرو از روی ترمز برداشته تا خودرو به حرکت درآید.
علامت N یا Neutral
برای خلاص کردن خودروهای گیربکس اتوماتیک، دنده باید در این حالت باشد. این حالت خودرو را خلاص میکند. خودرو در هر وضعیتی که باشد در صورت خلاص کردن، حرکت خود را ادامه میدهد. به طور مثال اگر در حال حرکت هستید و دنده را در حالت خلاص قرار دهید خودرو به حرکت خود ادامه خواهد داد، و اگر جایی پارک کرده باشید خودرو ثابت میماند.
علامت R یا Reverse
این حالت همانند خودروهای گیربکس معمولی، دنده عقب است. برای حرکت به عقب از این حالت باید استفاده گردد.
پیام بگذارید